naromradet_4

Nærområdet

Nærhet til sjø og rekreasjonsområder med park og bademuligheter

Nærhet til sjøen. Ja, det er fantastisk! Du er nemlig like ved. Tilrettelegging av sammenhengende tur- og friluftsområder, gang- og sykkelveier har vært, og er fortsatt i sterkt fokus.

En fem minutters spasertur, og vips! så er du der. Sjøen og havet møter deg med all sin sjarm. Langs havet går sjøpromenaden, som tar deg med helt fra Lervig til Hillevågsvatnet. Forbi grønnkledd mark, blomster og bier, svaner og måker. Kanskje du også er så heldig at du får et glimt av et rådyr mellom trærne. Langs promenaden finner du populære badestrender, og vår og sommerstid er det et yrende liv her nede ved sjøen. Vennegjenger som samles over grillen, solfaktor og ømme ord som utveksles, og barn som bygger sandslott og plasker i strandkanten, selv om temperaturen ennå ikke har oversteget 10 grader. Det gjør ingenting. Det er jo sol, livet er fint.

Sjøpromenaden er også en populær arena for joggeentusiaster, og for dem som har en hund eller to som også har behov for å komme seg ut i naturen. Er du glad i å fiske, og en av dem som synes at akkurat det er det som gir deg mest sjelero i hele verden, ja, da er også mulighetene store for å få fisk på kroken. Fiskelykkejegere er ofte å se ute på svabergene langs med stien.

Det er heller ikke lange biten til Badedammen. Her, mellom røyken fra de den gang omkringliggende hermetikkfabrikkene, var det mange som tok sine første svømmetak. Badedammen ligger fint plassert under
bybrua, mellom Verven og Badehusgata, og anses for å være byens eldste badeplass. En liten sandstrand, rutsjebane, brygger, grill og store grøntarealer gjør dette til en svært populær plass for både ungdom og familier sommerstid.

Barnehage: 12 barnehager i bydelen, fire av dem i nabolaget.

Skole: Nylund barneskole og St. Svithun ungdomskole, BI og Johannes læringssenter.

Butikker: Rema 1000, Kiwi, ICA, Rimi, Prix og Europris i gåavstand

Friområde: Tursti fra Lervik til Hillevågsvatnet. Sørnes badeplass og Badedammen med bademuligheter, soling, sandvollyballbane og lekeplass. Godalen badeplass, Emmaustranden, Midjord stadion, Ramsvik kollonihage og Kjelvene.

Gåavstand

  • Buss 1 min
  • Sjø & brygge 4 min
  • Badedammen 10 min
  • Sentrum 12 min
  • Hurtigbåtterminalen 12 min
  • Togstasjon 15 min
  • Magasin Blaa 15 min
dnb-eiendom-logo